Voor het meest actuele aanbod en de agenda klik hier

AANdachttraining/ Mindfulness

MINDFUL MET JE BABY

‘Mindful met je baby’ is een prachtige ouderschapstraining voor ouders met hun baby van 0 – 18 maanden. De training is gericht op het vinden van een nieuwe balans. Je leert vertragen, bewuster omgaan met de onzekerheden en stressvolle momenten die horen bij een baby krijgen, bewuster genieten van je baby èn voor jezelf zorgen en je grenzen herkennen en leren aangeven. 

De training is ontwikkeld door Eva Potharst van UvA Minds. Uit wetenschappelijk onderzoek onder moeders blijkt dat deze training bijdraagt aan een afname in opvoedingsstress en een toename in ervaren kwaliteit van leven. Ook ervaren moeders het gedrag en het temperament van hun kindje als gemakkelijker na afloop van de training. 

De training bestaat uit 8 groepsbijeenkomsten van 2 uur per week. Het bijzondere aan deze training is dat de baby ook deelnemer is bij 6 van de 8 sessies. Hierdoor kan je meteen je geleerde vaardigheden oefenen met je kindje en kan je kindje wennen aan de nieuwe omgang. De training wordt geleid door 2 trainers, een mindfulnesstrainer en een infant mental health (IMH) specialist (Sasja Duijff). De mindfulnesstrainer leidt doorgaans de meditaties; bij de IMH-specialist ligt de nadruk op het ondersteunen van ouders als er veel zorgen zijn over hun kindje en tevens ouders leren bewuster te kijken naar hun baby om de signalen van de baby te begrijpen. Want hoe klein ze ook zijn, baby’s vertellen je van alles ;-) . 

Oefeningen die aan bod komen in de training:

– meditaties, kijkmeditaties en lichaamsgerichte oefeningen
– oefeningen gericht op het omgaan met stressvolle situaties
– oefeningen gericht op het contact maken met je kindje

Verder is er ruimte om ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers. Huiswerk maakt deel uit van de training zodat je ook thuis kan oefenen met de nieuw geleerde vaardigheden.

We geven de trainingen in het Geboortecentrum te Amsterdam en bij Studio Yoga & More in Zeist. Voor de volgende geplande trainingen en workshops: zie agenda

 

MINDFUL MET JE PEUTER

Een training voor ouders met een peuter (2-4 jaar). Deze training zal in 2019 worden aangeboden.

MINDFUL OUDERSCHAP (4 ± 18 JAAR)

Een mindfulness training voor ouders met een kind in de leeftijd van 4 - 18 jaar. Deze training zal in 2019 worden aangeboden.

MINDFULNESS VOOR VOLWASSENEN (MBSR)

Deze training zal in 2019 worden aangeboden.


Individuele coaching

  • Een training liever individueel en op een ander tijdstip volgen? Dat is mogelijk.

Tevens kun je bij mij terecht voor individuele consulten op het gebied van:

  • Regulatieproblematiek bij jonge kinderen (niet willen slapen, overmatig huilen, voedingsproblemen),

  • Jonge kinderen met een ziekenhuis geschiedenis

  • Jonge kinderen met ontwikkelingsproblemen

Private courses are also available in English. Please contact me for more information


22q11.2 deletie & Duplicatie synDroom

22Q11.2 DELETIE & DUPLICATIE SYNDROOM. EEN DIAGNOSE: EN NU?

Als 22q11DS specialist begeleid ik al ruim 15 jaar ouders met een kind met 22q11DS bij hun vragen over ontwikkeling, gedrag, acceptatie en keuzes. Ook heb ik inmiddels veel jongeren begeleid die oorspronkelijk bij mij kwamen als ‘kind van’.

  • Een groepsbegeleidingstraject (in ontwikkeling)

  • Individuele consulten

 

Online begeleiding/ coaching

Soms kom je er even niet uit en wil je graag overleggen zonder meteen helemaal af te hoeven reizen. Gewoon bellen, face-timen of appen vanuit huis. Dit wordt ook wel e-consulting genoemd.

- verdere info volgt -

Webinars

- verdere info volgt -